Başkanın Mesajı (HÜMED, 8 Temmuz 2017)

Başkanın Mesajı (HÜMED, 8 Temmuz 2017)

Hacettepe Üniversitesi’nin değerli mezunları, öğrencileri, yöneticileri ve çalışanları,

Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) 10. Dönem Yönetim Kurulu olarak 27 Mart 2017 günü yapılan 10. Olağan Genel Kurul ile göreve gelmiş bulunuyoruz.

Öncelikle bu onurlu görevi bizlere layık gören üyelerimiz başta olmak üzere, önceki dönemlerde görev alan tüm yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerine en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Hacettepelilik ruhunun gereği olarak daha ileriye gitmek ve en iyiyi yakalamak doğrultusunda, bir dernek çevresinde bütünleşmek amacıyla, eski Rektörümüz Süleyman Sağlam’ın öncülüğünde 24 Mart 1999 tarihinde resmen kurulan derneğimizin Genel Merkez (Ankara) ve İstanbul Şubesi bünyesinde 5000’i aşkın üyesi bulunmaktadır.

Bugünlerde kuruluşunun 50. yılını kutladığımız üniversitemizin, “Daha ileriye gitmek… En iyiye ulaşmak…” ana fikrini gerçekleştirmek üzere Ankara’da Sıhhiye, Beytepe ve Ankara dışındaki yerleşkelerinde bulunan 13 fakülte, 91 bölüm, 60 ana bilim dalı, 14 enstitü, 3 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu ve hastaneleri ile vermekte olduğu hizmetler övgüyle anılmaktadır. Üniversitemiz yetiştirdiği uzmanlar ve verdiği hizmetlerle yalnızca ülkemizde değil, dünyada da saygın bir konuma sahiptir.

Üniversitemiz bu saygın konumunu kuruluşundan beri sahip olduğu ilkelere borçludur. “Hacettepe Ruhu” olarak da adlandırabileceğimiz bu ilkelerin bazıları; planlı çalışma, yeni bilim alanlarının uzmanlarını yetiştirme, arşivleme/belgeleme, bakım-onarım kültürünü yerleştirme, etkileşimli iletişim için Türkçe öğretimine ve Türkçe terimlere önem verme, bilimsel yayın yapmaya önem verme, görevli seçiminde yetenek ve bilginin gözetilmesi olarak sayılabilir.

HÜMED olarak bizler de bu ilkeler ışığında hizmet ederek, bugün sayıları 160 bini aşkın Hacettepe Üniversitesi (HÜ) mezunları arasındaki dayanışmayı arttırmak; üyelerimizin sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunmak; mezunlarımıza iş olanakları sağlamak; HÜ öğrencilerinin, mezunlarının, çalışan ve emeklilerinin sorunları ile ilgilenmek; sahip olduğumuz maddi olanakların elverdiği ölçüde üniversitemizde öğrenim gören öğrencilere burs ve benzeri yönde yardım etmek amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz.

Hacettepe Üniversitesi bir imece ortamıdır; iş birliği ve iş bölümü kavramlarının vücut bulduğu disiplinler arası bir bilim yuvası ve uygulama platformudur.

Kuruluş yıllarından başlayarak Atatürk ilkelerine bağlı, topluma karşı sorumluluk duygusu yüksek, iyi yurttaşlar yetiştirmeye en büyük önceliği vermiş olan üniversitemiz ile mezunları arasındaki köprü görevini üstlenmiş olan derneğimiz HÜMED’in, üniversitemiz ile işbirliğinin artarak sürmesi için siz değerli Hacettepelilerle el ele, kol kola, hep birlikte adımlar atacağız.

Çocuk, genç ve yaşlısıyla bütün yurttaşlarımızı ve tüm kesimleriyle toplumumuzu, ülkemizi ve insanlığı daha ileriye götürmek ve en iyiyi yakalamak için yolunuzun HÜMED ile kesişmesini dileriz…

İ. İlker Tabak

HÜ Mezunlar Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
8 Temmuz 2017

Kaynak: https://www.humed.org.tr/baskanin-mesaji

Diğer Yazılar

Bilişim

Bilişimle Dönüşen Dünyada Eğitim

Haber Giriş: 20.07.2015 – 09:10,Son Güncelleme:20.07.2015 – 09:15 Bilişimle dönüşen dünyada eğitim 70 yıl önce biten II. Dünya Savaşı’nın ardından kalkınmaları mucize olarak görülebilecek iki devlet vardı. Almanya ve Japonya.

Hacettepe

8 Temmuz Hacettepeliler Günü İlanı (HÜ Mezuniyet Töreni)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENLERİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ MEZUNİYET TÖRENİ KONUŞMASI İ. İlker Tabak HÜMED YK Bşk. 8 Temmuz 2019 Sayın Rektörüm, Sn. Rektör Yardımcılarım, Sayın Konservatuvar

Blog

Hacettepeli Olmak Demek…

“Hacettepelilik vatana hizmet etmek demektir. Ben Hacettepeli olmaktan iftihar ediyorum. 17 yaşında geldim Hacettepe’ye; lise mezunu, kısa pantolonlu bir çocuktum. Beni adam yaptı. Ne olduysam Hacettepe’nin sayesinde oldum…” Prof. Dr.