Hacettepeli Öğrencilerin Eğitim Bursu Yararına Koşmak

Hacettepeli Öğrencilerin Eğitim Bursu Yararına Koşmak

Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) olarak bu yıl düzenlenecek 41. Vodafone İstanbul Maratonu’na (Avrasya Maratonu) Hacettepeli öğrencilerin eğitim bursu için bağış toplamak üzere katılıyoruz.

Geçtiğimiz yıl 11 Kasım’da (2018) düzenlenen 40. İstanbul Maratonu kapsamındaki Halk Koşusu’na eşim Şule Tabak’a eşlik etmek üzere katılıp 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden (Boğaziçi Köprüsü) yürüyerek Avrupa Kıtası’na geçtim. Bu ölmeden önce yapılması gereken yüz şey arasına alınmalı: Bir kıtadan diğerine yürüyerek geçmek…

Köprüdeki insanların birbirlerine olan yakınlığı, yardımlaşma istekleri, koşucuların performansları Adım Adım yapılan bu etkinlikte HÜMED olarak bizim de yer almamız fikrini pekiştirdi. Ankara’ya döner dönmez katılım için neler yapılması gerektiğini araştırmaya başladım.

Adım Adım platformuna ve Açık Açık Derneğine ulaştım. Buradaki işlemler, tıpkı adındaki gibi adım adım yapılarak, sonunda Valilikten Yardım Toplama İzni de alınarak Eylül ayı ortalarında tamamlandı. Bu konuda gereken desteği veren, hatta koşucu olarak birlikte olduğumuz HÜMED Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve dernek sekreterimiz Süheyla Demir’e de teşekkür ederim.

3 Kasım 2019 Pazar günü koşulacak 41. Vodafone İstanbul Maratonu’na koşucu olarak katılanlardan HÜMED Eğitim Bursu Projemiz için bağış toplayan değerli koşuculara da bir kez daha teşekkür ederim. Hedefimiz 40 öğrenci için 2000 TL/yıl burs vermek; yani toplam 80 bin TL bağış toplamak. Bu yazıyı kaleme aldığım sırada kampanya açılalı henüz 6 gün oldu, 18 Kasım’a kadar sürecek.

Bütün bunları yaparken merhum rektörümüz Prof. Dr. Tunçalp Özgen’in bende iz bırakan bir sözü aklımdan çıkmadı: Hacettepe beni adam yaptı…

Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) adına iyilik peşinde koşuyorum!

Neden koşuyorum biliyor musun?

İlk bilgisayar mühendisliği,
ilk üniversite senfoni orkestrası,
ilk beslenme ve diyetetik bölümü,
ilk çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları bölümü,
ilk nükleer enerji mühendisliği,
ilk otomotiv mühendisliği,
ilk aşı-arge laboratuvarı,
ilk doping kontrol merkezi,
ilk yapay zeka lisans programı,
ilk canlı donörden böbrek nakli,
“bilgisayar” teriminin ilk kullanımı

gibi birçok “ilk”e imza atmış olan üniversitemde, İlk’er Tabak olarak benim de mezunu olduğum Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan ve bu “ilk”leri yaşatmaya devam edecek gençlerimizin eğitim bursu için koşacağım.

Çünkü yaşanan olumsuzluklardan şikayetçi olmak yerine, elimden geldiğince sorunu çözmeye çalışanları desteklemeyi, adımlarımla tanıdıklarımı harekete geçirmeyi tercih ediyorum. Biliyorum ki bir konudaki farkındalık arttıkça, çözüm de o kadar kolaylaşacak.

İşte bu nedenle, 3 Kasım 2019 günü “İstanbul-2019-HÜMED-Hacettepeli öğrenciler için Burs Fonu yararına koşuyoruz projesi” için İyilik Peşinde Koşarak, adımlarıma anlam katacağım. Koşumu desteklersen beni çok mutlu edersin.

Bir öğrencinin bir eğitim yılında alacağı toplam burs bedeli için 2000 TL gerekmektedir.

Bağış yapmak çok kolay.

Kampanya için hazırladığım sayfamda şu anda kaç kişinin beni desteklediğini, hedefime ne kadar yaklaştığımı görebilir ve istersen sen de bağış yapabilirsin. Haydi bir adım da siz atın…

http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC45706

İ. İlker Tabak
27 Ekim 2019, Ankara

Diğer Yazılar

Hacettepe

Başkanın Mesajı (HÜMED, 8 Temmuz 2017)

Hacettepe Üniversitesi’nin değerli mezunları, öğrencileri, yöneticileri ve çalışanları, Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) 10. Dönem Yönetim Kurulu olarak 27 Mart 2017 günü yapılan 10. Olağan Genel Kurul ile göreve gelmiş

Bilişim

Bilişimle Dönüşen Dünyada Eğitim

Haber Giriş: 20.07.2015 – 09:10,Son Güncelleme:20.07.2015 – 09:15 Bilişimle dönüşen dünyada eğitim 70 yıl önce biten II. Dünya Savaşı’nın ardından kalkınmaları mucize olarak görülebilecek iki devlet vardı. Almanya ve Japonya.

Blog

Hacettepeli Olmak Demek…

“Hacettepelilik vatana hizmet etmek demektir. Ben Hacettepeli olmaktan iftihar ediyorum. 17 yaşında geldim Hacettepe’ye; lise mezunu, kısa pantolonlu bir çocuktum. Beni adam yaptı. Ne olduysam Hacettepe’nin sayesinde oldum…” Prof. Dr.